coretan aku

  
whoaa akhirnye kua jgak aku dari tempat nie untuk 2 minggu pakej percutian..selame dekat sebulan aku bertapa kat sane akhirnye dapat jugak aku keluar..haha..

 tau-tau la kan pelajar sekolah mestilah ade homework untuk cuti sekolah kan..cikgu nie saje je bagi homework..tak boleh tengok anak murid bersenang-lenang..tapi nasib baik la x bnyak cikgu kelas aku bagi..hal ini disebabkan minggu before start cuti nie rmai cikgu yg x de..diorang ade hksbp..minggu tu ramai la budak2 yang bersuka ria..tambah-tambah baru lepas exam..ape lagi semue da lupe la pda buku..termasok la aku..waktu prep berjalan sane-sini..bukan nak study..hish..  

 kan dok sane nak dekat sebulan kat sane so banyak la jugak cerite yang aku nak coretkan..first n 4most,psal hari ibu.mcam biase la aku bile time hari ibu je aku kat hostel..so aku da kesah sangat la..lagipon aku x pnah wish pon hari ibu since aku form 1 lagi..lwak tengok gelagat kwan-kwan aku yg dikire 1time x dpat nak smbot hari ibu dengan dorang punye mum..tapi aku faham..ceritenyer lwak sebab tahun nie kwan-kwan baru soh aku wish mother's day to my new mum..so tercatat la sejarah aku berjaye mengucapkannye walaupon x ckap teros dgan dye..funny.!

haha minggu exam amat memenatkan..iyela exam sampai petang da la full format..tapi alhamdulillah aku da berjaya menjwab walaupon x tau la ape resultnyer..maybe lagi terok dari up1..aku pon xtau la..kite tenok saje nanti..hope lebih ok la..exam berlangsung selame 2 minggu..sepatutnye kne tambah satu 1 tapi tetibe cikgu rombak tarikh..bukan tunde tapi cepatkan..adoi..nie semue gare-gare hksbp tu..so kiterang pon terpakse mengambil exam pade hari sabtu..semue orang relax tapi form 4 kne jwab exam..tahpape..before tu aku nak cite sebelom hari sabtu,hari jumaat kan..pada hari jumaat lepas habis exam bio paper 1,aku n sekumpulan pelajar pergi stadium ipoh for perasmian acare balapan dan padang (mssm)..haha..bez la jugak kat sane..mlaz nak ulas panjang2..balik dari ipoh kire2 sapai hostel kol 3 pagi..mak ai!!da la x study bio lagi..sampai2 je hostel teros bukak buku..aku nie da la pantang kalo bukak buku mesti nak tertido..aku sempat bace sampai kol 4 pagi je..then teros tertido..bgon kol 5 lebih then teros mandi n siap2 tok pergi sekolah..aku pon xtau aku jwab ape time exam tu..terok la paper bio aku..

da la psal coretan aku..aku nak say tengs  to someone sebab da sedarkan aku..yeah study dulu..that the important things!!ape2pon syed naquib al-attas still in my heart!!

~dye bukan saye punye~